Όποιος βιάζεται… φοβάται

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Αλλά εδώ δεν προσπαθώ να απαντήσω στο τι θα συμβεί όταν βιάζεστε αλλά στο γιατί βιάζεστε.

Και να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στην περίπτωση που, για παράδειγμα, τρέχετε για να προλάβετε να ανεβείτε στο λεωφορείο. Αναφέρομαι στην αγωνία σας να δείτε αμέσως τα μηνύματά σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να απαντήσετε σε αυτά άμεσα. Στην προσπάθεια να τελειώσετε τις δουλειές σας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δηλαδή, στην επιθυμία σας να είστε παρών και διαθέσιμος συνέχεια. Και γρήγορος.

Αυτή η επιθυμία κρύβει συνήθως ένα φόβο. Το φόβο μη χαθεί η ευκαιρία. Μη συμβεί κάτι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι εσείς να κάνετε ό,τι είναι να κάνετε και πλέον δεν είστε χρήσιμος, απαραίτητος.

Σκεφτείτε το και θα δείτε πως η ταχύτητα σας οφείλεται στην ανασφάλειά σας. Και αυτό είναι πολλαπλά επιζήμιο. Πρώτα απ’όλα σας δημιουργεί άγχος. Και μετά η ταχύτητα ή για να το πω καλύτερα η βιασύνη, δε φέρνει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν ενεργούσατε με ηρεμία θα εκτοξεύατε την απόδοσή σας.

Και επειδή και εγώ είμαι βιαστικός και ανυπόμονος κάπου εδώ θα τελειώσω με τη βεβαιότητα πως αυτή η ανάρτηση θα ήταν καλύτερη αν έπαιρνα το χρόνο μου ☺.

Σκεφτείτε το και εσείς και θα το δείτε. Όποιος βιάζεται φοβάται. Και φυσικά σκοντάφτει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s